over mij     werkwijze     coaching     trainingen     tarieven              


De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten – en de veranderbaarheid daarvan. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Een groeimindset helpt kinderen, volwassenen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Er zijn kinderen en tieners die uitdagingen op school met veel plezier aangaan, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes. Er zijn echter ook kinderen die bij voorkeur alleen gemakkelijke opdrachten doen, die het liefst geen fouten maken en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Vaak is hun motivatie voor school en leren daardoor niet optimaal en hebben ze last van faalangst.

Wat blijkt? De manier waarop kinderen hun intelligentie en mogelijkheden zien (hun mindset), is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten.

Gaaf! Kindercoaching helpt kinderen en tieners bij het leren denken en handelen vanuit een groeimindset. We doen dit via coachingssessies en de lessen uit het Werkboek Mindset met Fixie en Growie (9-11 jaar) of het Werkboek Lef (11-14 jaar).

Heb je vragen over een van deze trainingen of wil je je aanmelden voor coaching?
Stuur dan een mail naar gaafkindercoaching@gmail.com, dan neem ik contact met je op

Marije Imhof - Pimpernel 24 - 7443 NA Nijverdal - Tel: 06 41786663  - gaafkindercoaching@gmail.com - KvK: 77875133